Korte film over het beschilderen van baboesjka's door kunstenares Larisa Bilous                                              Contact +31 6 2122 2120 * Voor vragen en opmerkingen over de website, bepaalde artikelen in de webwinkel of aangeboden diensten kunt u ons ook telefonisch bereiken op +31 6 2122 2120                                     
BABOESJKA NEDERLAND NED ENG GER
Beste bezoeker!
Baboesjka Nederland specialiseert zich in het vervaardigen en het verkopen van Russische   kunst en cadeauartikelen. Bijna alles op deze website is handgemaakt door Russische en Oekraiense kunstenaars, onder andere door mij. Behalve de verkoop in mijn webwinkel verzorg ik ook demonstraties en workshops.
Omdat persoonlijk contact heel erg belangrijk is, wil ik heel graag mij aan u voorstellen.
Ik ben Larisa Bilous. Ik kom uit de Oekraïne en woon sinds 2001 in Nederland. In de Oekraine, in de zuiderlijke stad Odessa heb ik aan de kunstacademie een klassieke kunstopleiding gevolgd; op deze school bracht ik gedurende 4 jaar minimaal 6-8 uur per dag door.
Na het afronden van de opleiding verhuiste ik met mijn gezin naar Rusland, naar een dorpje niet zo ver bij Moskou vandaan. Daar heb ik op school gewerkt en kunst cursussen aan kinderen gegeven. Het favoriete thema voor de lessen was het beschilderen van volks speelgoed. Ook in mijn vrije tijd vond ik altijd leuk om op hout te schilderen, in het bijzonder matrjoschka poppetjes maken.
Toen ik in Nederland kwam wonen verbaaste ik mij over de interesse van de Nederlanders in de Russische cultuur. Dit bracht mij ertoe om mijn oude vak weer op te nemen en de cultuur van mijn land hiermee te promoten. Dit resulteerde uiteindelijk in het opzetten van deze website,
waarop niet alleen Russische artikelen te koop worden aangeboden, maar ook de geschiedenis daarachter.

Ik wil u graag bedanken dat u een bezoekje op mijn website brengt en ik wens u veel kijkplezier.