Korte film over het beschilderen van baboesjka's door kunstenares Larisa Bilous                                              Contact +31 6 2122 2120 * Voor vragen en opmerkingen over de website, bepaalde artikelen in de webwinkel of aangeboden diensten kunt u ons ook telefonisch bereiken op +31 6 2122 2120                                     
BABOESJKA NEDERLAND NED ENG GER

Persoonlijke Matrjosjka

Een van de meest bijzondere kado´s die ik u kan aanbieden zijn matrjosjka´s met de gezichten van u en uw gezin.

Heel vaak lijken de gezichten van deze houten poppetjes op die van de kunstenaar, wie ze schildert. Het gebeurt onopmerkelijk voor de kunstenaar zelf, het komt doordat hij zijn emoties op het moment van schilderen, persoonlijke warmte en een stukje liefde aan zijn creatie doorgeeft.
Zo kwam ik op het idee om echte portretten op de matrjosjka poppen te tekenen, en de eerste set die ik gemaakt heb was van mij met mijn kinderen, mijn 2 dochters en 2 zoontjes. Dit is tevens de filosofie achter de eerste matrjoschka geweest: moeder en wat van de moeder komt (Matrona betekent “de moeder van de familie”).

Het leven van deze poppen is oneindig, als u goed voor ze blijft zorgen. Speciaal uitgedroogd hout, de verven (bv. tempera), lak, al deze materialen zijn natuurlijk. De verf wordt beschermd onder een paar lagen van lak. Als u de matrjosjka in uw vitrinekast plaatst, dan zal het jaren even mooi blijven. En dan zullen de kleinkinderen kunnen zien hoe hun opa of oma vroeger uitzagen. De ouders zullen de poppen met hun kinderportretten aan hun kinderen kunnen laten zien


Op de foto's hier kunt u het proces van het beschilderen op blanke houten matrjoschka's zien.


Eerst schets ik alles met potlood op de pop. Dan moet eerst het gezicht met verf geschilderd worden, daarna de kleding aan de voorkant en daarna aan de achterkant. Het moet heel erg nauwkeurig gebeuren: je moet het poppetje zo met je vingers vast houden, zodat je de net met verf bedekte andere kant met je vingers niet beschadigt. Het moeilijkst is natuurlijk het kleinste poppetje te beschilderen. Meestal zijn ze 3-4 cm groot, maar soms zijn ze net zo groot, als een klein zaadje.


Wanneer ik klaar ben met schilderen, moet ik de matrjosjka’s met lak bedekken om mijn werk te vereeuwigen. Ook dit vraagt naar uren tijd: elke onvoorzichtige beweging kan alles verpesten!
Met ongeduld wachten al mijn familie en vrienden totdat ik klaar ben met het werk! Maar eindelijk is de lak droog, en de matrjosjka is op de ereplaats in de vitrine met speciale verlichting gezet. Nu is het de object van onze trots en iedereen, die bij ons op bezoek komt, kan het bewonderen.

Elena Julia
Alex


Dimitry Deze pop is slechts 5 cm hoog

Als u dit ook een leuk idee vindt, kan ik deze kleine wonder ook voor u maken
De standaard hoeveelheid van de poppetjes binnen één set verschilt tussen 3, 5, 7 en 10 poppen. Alle blanke sets worden vanuit Rusland naar Nederland overgebracht, omdat alleen daar worden ze op hele speciale wijze gemaakt, zodat het hout niet met de tijd slechter wordt. Daarom, als de hoeveelheid van de poppen in een set niet aan de aantal van de familieleden geljik is, kan ik iets anders op de resterende poppen tekenen (bv. huisdieren, of iets anders naar uw wens). Ook kunnen andere afbeeldingen op matrjosjka's getekend worden. Bijvoorbeeld, als u uw favoriete zangers daarop wilt hebben, of sporters, of favoriete tekenfilm helden van uw kinderen om ze daarmee blij te maken. Of is het eerder misschien iets om uw baas en collega’s te laten lachen. Zo'n matrjosjka kan als een huwelijkskado gegeven worden of een kado voor oma, van haar kleinkinderen. Ik kan alles daarop tekenen, omdat de mogelijkheden eindeloos zijn.

De prijzen voor dit alle zijn 95 euro per pop. Bijvoorbeeld, een complete 5-delige set kunt u voor 475 euro bestellen.  Voor dit geld kunt u zelf de primaire kleuren, de kleding en de stijl van uitvoering uitkiezen.  U kunt ook het proces van het maken van uw set volgen door de middel van digitale foto’s, die ik op uw verzoek voor u kan maken.

Mijn garantie voor u is dat de gezichten op de poppetjes sprekend zullen lijken als die op de foto's. Het zal zeker een geweldig verassingskado zijn voor de persoon, aan wie het gegeven zal worden. Zo'n kado koop je niet in de winkel!