Korte film over het beschilderen van baboesjka's door kunstenares Larisa Bilous                                              Contact +31 6 2122 2120 * Voor vragen en opmerkingen over de website, bepaalde artikelen in de webwinkel of aangeboden diensten kunt u ons ook telefonisch bereiken op +31 6 2122 2120                                     
BABOESJKA NEDERLAND NED ENG GER

Adventsproject 2004

Illustratiewerk heeft me altijd erg aangetrokken. Toen ik nog een kind was heb ik zo vaak plaatjes gemaakt onder indruk van een boek of en verhaal die ik heb gehoord of gelezen. Veel later, als een lerares op school, gaf ik kinderen wel vaker een opdracht om een illustratie voor een bepaald sprookje of een boek te tekenen. Wanneer ik gevraagd werd door NZV Uitgevers om posters en een kleurboek voor Adventsproject 2004: "Wat krijgt Hij mee?" te maken, nam ik hun voorstel met alle plezier aan. 

Op de foto kunt u mij zien met de ontwerpen voor de posters van de aardsmoeders Tamar, Rachab, Ruth, Batseba en Maria.
Nadat ik het ontwerp op papier heb uitgezet kwam ik op het idee om er ook een matrjoschka set van te maken. Dit om duidelijker te maken hoe de voormoeders met elkaar verbonden zijn. Het feit dat het iets tastbaars is, maakt deze set leuk voor zowel kinderen als volwassenen. 


Op deze twee plaatjes heb ik ter vergelijking een getekende en beschilderde voormoeder matrjoschka naast elkaar gezet. Zoals u kunt zien, lijken ze precies op elkaar. Op de set hebben de voormoeders al de geschenken voor Jezus in hun handen. Door het kijken en spelen met de poppen zullen de kinderen aan het verhaal van de voormoeders worden herinnerd.